26 de jul. 2010

Tractament digital d'imatges (i 3)


Aquests darrers dies he parlat amb alguns companys fotògrafs, alumnes de fotografia i seguidors del bloc que m'han fet diferents comentaris sobre el tema del tractament digital d'imatges. Tothom coincideix que resulta molt difiícil establir uns límits en el tractament digital de fotografies de natura però també coincideix  en afirmar que, en ocasions, manipula les seves fotografies per millorar-les d'una manera o d'una altra.

Pel que hem parlat sembla que ens costa contar com hem tractat les nostres imatges després de fer click i d'introduir-les al nostre ordinador per revelar-les amb el programa que més ens satisfà.



La fotografia que teniu a continuació s'ha fet recentment en un viatge a les Illes Lofoten. Mentre dinàvem d'un entrepà un grup de gavines ens teniu l'ull posat al damunt esperant que algun bocí de pa pogués caure a terra.
Vaig agafàr un objectiu gran angular amb la intenció de realitzar alguna imatge de les gavines baixant ràpidament sobre mi situant-se a poc més de mig metre. Disposava de poca llum i per això vaig ajustar la càmera a ISO 800, vaig posar l'enfocament en manual i el motor de la càmera a  màxima velocitat per tal d'obtenir el major nombre possible de fotografies bones.

GAVINES
Reflex digital a ISO 800. 17-35mm f/2,8.
© Miquel Àngel Dora

En aquests tipus de situacions cal disparar sense massa miraments per poder comprovar després si s'ha obtingut alguna imatge de qualitat o bé optar per combinar diverses imatges en una sola tenint present en el moment de la realització de les fotografies com es farà la manipulació posterior.

Ara només vos queda pensar  (i comentar) si es tracta d'una imatge original o d'una manipulació informàtica ;-)